Politicieni
Iurie Leancă, numit în funcția de vicepreședinte al Parlamentului
 2 Iunie 2017 17:30  3251
Fostul premier, Iurie Leancă a fost numit în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Candidatura lui a fost propusă de Andrian Candu și susținută de 52 de deputați. 

Iurie Leancă o va înlocui în acest post pe liberal-democrata Liliana Palihovici, care a demisionat din funcția de vicespicher și și-a depus mandatul de deputat la sfîrșitul lunii aprilie curent. 

Andrian Candu a menționat că s-a consultat cu toate fracțiunile parlamentare, dar, deocamdată, nu a identificat un candidat pentru această funcție din rîndurile opoziției. Potrivit lui, unele fracțiuni au refuzat să înainteze candidați, iar altele sînt în proces de examinare a candidaturilor.  

„Majoritatea fracțiunilor au refuzat să înainteze candidați. Unele fracțiuni încă mai examinează propunerea. Noi avem însă nevoie în conducerea Parlamentului de colegi care să ne ajute în munca noastră. Iată de ce, locul pentru opoziția parlamentară va fi păstrat”, a relatat Candu. 

Autor:  Nica Fox Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Solon 2 Iunie 2017 17:56
0 (0)
Un gest semnificativ. Fie ca cere ceva sau ca e cu mainele curate....
Ilie 2 Iunie 2017 18:49
0 (0)
Mai bine totuși Leancă decît vre-un imbecil de socialiști nu?
Sandu 2 Iunie 2017 19:53
0 (0)
Important sa faca treaba, deja restul nu mai conteaza.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Calendar
25 Noiembrie
14:00 - Dezbateri publice cu tema „Poziția de start a formațiunilor politice și potențialilor candidați independenți pe platformă pro-europeană de alternativă în prag de an electoral”
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%