Partide
Semnăturile necesare pentru referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă sunt colectate. Ce urmează
 29 Mai 2017 17:01  3774
Au fost colectate semnăturile necesare pentru organizarea referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general de Chișinău, comunică Politics.MD. 

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de pe rețelele de socializare șeful grupului de inițiativă privind organizarea referendumului, Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

De asemenea, el a anunțat că în cel mai apropiat timp vor avea loc consultări cu reprezentanții grupului de inițiativă, precum și cu grupul de juriști, pentru a discuta asupra subiectelor legate de organizarea referendumului și de a decide ce și cum să facă mai departe.

El a menționat că în această dimineață, la Ministerul de Finanțe a fost transmisă o scrisoare din numele fracțiunii PSRM, care conține informații referitoare la activitatea primarului general.

Grupul de inițiativă a reușit să adune semnăturile în doar 18 zile, în pofida faptului că legea acordă acestei proceduri un termen de 60 de zile. Anterior, Ion Ceban a mulțumit celor aproape 800 de persoane care au colectat semnăturile, precum și cetățenilor care au susținut inițiativa.

Colectarea de semnături în susținerea inițiativei Partidului Socialiștilor de a organiza un referendum cu privire la demisia primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă a luat start pe data de 11 mai. Grupul de inițiativă a avut la dispoziție 60 de zile pentru colectarea a 64 de mii 411 semnături necesare pentru organizarea plebiscitului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Activitatea partidelor politice în luna Februarie
PSRM - 16.7%
PDM - 16.28%
PAS - 13.12%
PL - 12.72%
PPDA - 11.01%
PȘ - 7.72%
PPEM - 6.89%
PCRM - 6.17%
PLDM - 5.98%
PN - 3.44%