Partide
Semnăturile necesare pentru referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă sunt colectate. Ce urmează
 29 Mai 2017 17:01  3658
Au fost colectate semnăturile necesare pentru organizarea referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general de Chișinău, comunică Politics.MD. 

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de pe rețelele de socializare șeful grupului de inițiativă privind organizarea referendumului, Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

De asemenea, el a anunțat că în cel mai apropiat timp vor avea loc consultări cu reprezentanții grupului de inițiativă, precum și cu grupul de juriști, pentru a discuta asupra subiectelor legate de organizarea referendumului și de a decide ce și cum să facă mai departe.

El a menționat că în această dimineață, la Ministerul de Finanțe a fost transmisă o scrisoare din numele fracțiunii PSRM, care conține informații referitoare la activitatea primarului general.

Grupul de inițiativă a reușit să adune semnăturile în doar 18 zile, în pofida faptului că legea acordă acestei proceduri un termen de 60 de zile. Anterior, Ion Ceban a mulțumit celor aproape 800 de persoane care au colectat semnăturile, precum și cetățenilor care au susținut inițiativa.

Colectarea de semnături în susținerea inițiativei Partidului Socialiștilor de a organiza un referendum cu privire la demisia primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă a luat start pe data de 11 mai. Grupul de inițiativă a avut la dispoziție 60 de zile pentru colectarea a 64 de mii 411 semnături necesare pentru organizarea plebiscitului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Calendar
25 Noiembrie
14:00 - Dezbateri publice cu tema „Poziția de start a formațiunilor politice și potențialilor candidați independenți pe platformă pro-europeană de alternativă în prag de an electoral”
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%