Politicieni
Mihai Ghimpu: „A venit o furtună peste PL, pentru a-l îngropa definitiv”
 28 Aprilie 2017 17:03  2727
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a ieșit astăzi cu declarații de presă după ce în ultimele zile mai mulți funcționari liberali din cadrul Primăriei Chișinău și ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, au fost arestați de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA.

„După Paștele Blajinilor, au început arestări. Mai întâi la Primăria Chișinău, apoi la Ministerul Transporturilor. Timp de trei zile au fost arestări, iar apoi Curtea de Apel a admis desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă. Azi Parlamentul va examina moțiunea de cenzură împotriva ministrei Educației Corina Fusu. Nu voi apăra sau acuza pe nimeni. Organele de drept trebuie să lucreze strict după lege, iar cei care au încălcat legea trebuie să răspundă. Dar să răspundă atunci când sunt aduse dovezi și probe”, a declarat Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă.

Ghimpu se arată nedumerit în cazul arestării lui Chirinciuc, întrebând pe cine a corupt acesta, în cazul extragerii de argilă. Totodată, acesta a mai spus că acțiunile organelor de drept au scopul de a „îngropa definitiv PL”.

„Cred că v-ați întrebat de ce tace Ghimpu și PL. Situația nu este simplă. Nu m-am grăbit să fac declarații, până nu am clarificat unele probleme. Aseară am reușit să discut doar cu avocatul lui Iurie Chirinciuc. Urmează să discut și cu ceilalți avocați. Din păcate, am constatat că justiția este așa cum este. CNA dă alte detalii. Ordonanța de arestare dă alte detalii. Îmi pare rău să spun asta, dar, din cauza poziției mele suferă colegii. Scopul a fost să ne denigreze. Să arate cum PL și Ghimpu, mare român, fură fondurile europene. Dorința de a salva republica ne iese pe nas și pe gât”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Ceea ce ține de celelalte dosare, liderul PL spune că nu a reușit să le analizeze și va reveni cu detalii. 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%