Politicieni
Voronin: Acordarea de către România a unor granturi și credite va împinge actuala guvernare încă la un jaf din bugetul statului
 22 Iulie 2016 17:01  1568
Întregul organism de stat este paralizat de corupție, iar acordarea de către România a unor granturi și credite va împinge actuala guvernare încă la un jaf din bugetul statului. Declarațiile au fost făcute de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, la întrevederea cu noul ambasador al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Oficialii au purtat discuții asupra situației politice și social-economice din R. Moldova.

Vladimir Voronin a remarcat faptul că nici până acum nu a fost elucidată situația privind miliardul furat din sistemul nostru bancar, iar acordarea de către România încă a unor granturi și credite va împinge actuala guvernare încă la un jaf din bugetul statului.

Părțile au abordat și subiectul perspectivei în reglementarea diferendului transnistrean. Interlocutorii și-au exprimat opinia comună că soluționarea acestei probleme stringente trebuie să se bazeze, în primul rînd, pe principiul integrității și indivizibilității Republicii Moldova.

În cadrul discuției, liderul comuniștilor moldoveni a mai atras atenția diplomatului și asupra spiritului activ în creștere al părtașilor unirii Moldovei cu România. Românizarea forțată, de facto, a devenit o ideologie neoficială a coaliției guvernante din Moldova.

La rândul său, ambasadorul României a menționat că principala sarcină a misiunii sale în Moldova este să ofere sprijin continuării reformelor direcționate spre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Potrivit lui Daniel Ioniță, declarațiile privind unirea Moldovei cu România poartă un caracter politic și, de cele mai multe ori, sunt făcute atât de politicienii moldoveni, cât și de cei români în scopuri electorale, pentru a obține rezultate politice suplimentare.

Președintele PCRM și Ambasadorul României au convenit ca întrevederile lor să devină regulate.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Calendar
25 Noiembrie
14:00 - Dezbateri publice cu tema „Poziția de start a formațiunilor politice și potențialilor candidați independenți pe platformă pro-europeană de alternativă în prag de an electoral”
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%