Politicieni
Vladimir Voronin, decorat cu „Ordinul Recunoștinței” de către Mitropolitul Vladimir
 26 Mai 2016 16:01  2912
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a fost decorat de către Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove cu cea mai emblematică distincție a Bisericii Ortodoxe din Moldova, „Ordinul Recunoștinței”.

Decorația a fost acordată cu prilejul aniversării vârstei de 75 de ani și datorită numeroaselor acte de binefacere pe care le-a făcut fostul președinte al Republicii Moldova pentru Biserica Ortodoxă din Moldova. Printre acestea enumerăm ajutorul consistent îndreptat spre împodobirea Catedralei Mitropolitane, reconstrucția Mănăstirii Curchi, Mănăstirii Căpriana şi a multor altor comunități religioase de pe teritoriul ţării, fapte cu caracter filantropic şi social, care au fost realizate pe parcursul mandatului de președinte.

„Cu prilejul împlinirii celor 75 de ani, ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de mai mulți clerici, l-a felicitat pe robul lui Dumnezeu, omagiatul Vladimir, cu frumosul popas aniversar, urându-i ani mulți și cu binecuvântare de la Atotștiutorul”, se scrie într-un comunicat emis de Mitropolia Moldovei.

Potrivit Mitropoliei, distincția vorbeşte despre ţinuta civică şi munca jertfelnică pentru binele şi armonia socială, care garantează atitudinea conştiincioasă a lui Vladimir Voronin.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Calendar
25 Noiembrie
14:00 - Dezbateri publice cu tema „Poziția de start a formațiunilor politice și potențialilor candidați independenți pe platformă pro-europeană de alternativă în prag de an electoral”
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%